Tüneti kérdőív

Minden mezőt kötelezően ki kell tölteni!

Hány alkalommal ürít vizeletet a gyermek naponta (megfelelő napi folyadékbevitel mellett)?

Erőlködve tartja vissza a vizeletét (guggolás, lábak keresztezése, erőlködés)?

Szaladnia kell a WC-re, ha érzi az ingert?

Erőlködve, haspréssel segítve pisil (hosszú időt tölt a WC-n, szakaszos a vizeletsugár)?

Az alsóneműn vizelet elcsepegés nyomai észlelhetők?

Egy héten kevesebb mint 3 alkalommal kakil?

Kemény, bogyós a széklete, erőlködnie kell, hogy kinyomja, gyakran panaszol székeléskor fájdalmat?

Válaszai alapján gyermeke tüneteit nagy valószínűséggel hólyagműködési zavar (diszfunkcionális vizelés) okozza. A diagnózis pontosításához további adatokra van szükségünk ezért kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Vizelési Tréning Program szakorvosaival! Kérdését elküldheti a Kérdezz-felelek rovatban és az alábbi elérhetőségeken keresztül is! A Tréning Programmal kapcsolatban bővebb felvilágosítást kérhet a Program koordinátorától! Használja ki a lehetőséget, a gyermekkori hólyagműködési zavarok enyhe formái is komoly problémákat okozhatnak az időben elkezdett komplex kezelés nélkül!
Válaszai alapján a hólyagműködési zavar (diszfunkcionális vizelés) nem valószínűsíthető, de egyes tünetek utalhatnak a betegség korai szakaszára. Ebben a szakaszban a betegség kialakulása könnyen, egyszerű módszerekkel megelőzhető! Engedje meg, hogy segítsünk ebben! Kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Vizelési Tréning Program szakorvosaival! Kérdését elküldheti a Kérdezz-felelek rovatban és az alábbi elérhetőségeken keresztül is!
Hólyagműködési zavar, dysfunkcionális vizelés gyanúja nem áll fenn.

További segítséggel, az értékelésben és a kezelés lehetőségek feltérképezésében tanácsokkal állunk rendelkezésére, kérjük keressen bennünket:

Levelezési cím: 7624 Pécs, Rókus u. 5/1.
Fax: 72/310-742
Telefon: Pincehelyi Judit koordinátor
+36 30 570-1779
E-mail: steve@y-collective.hu